Trim hjernen din med spill

Play Game

Leter du etter nye måter å trene hjernen på, men har gått deg lei av å lese diverse litteratur, da kan spill og ulike oppgaver være en god måte å trene hjernen på. Nå til dags er det ingen grenser for hvilke alternativ du har, enten det er fysisk eller på nett.

 Utnytt potensialet ditt

Det er flere bøker der ute om hvordan du kan utnytte potensialet ditt med hjernenøtter, en av dem er ‘ Tenk smartere’. Denne boken har 160 oppgaver som er utarbeidet av Mensa og andre foreninger med høyt intellektuelle mennesker. Alt du trenger å gjøre er å ta fram papir og blyant, slik at du kan finne de oppgavene du ønsker å løse. Det er til og med IQ-test i boka slik at du kan teste ut hvordan du ligger an, og kan gjøre de oppgavene som i forhold til ditt nivå.  

Fysiske hjernenøtter

Ønsker du likevel ikke å sitte med papir og blyant for å løse ting, kan du kjøpe fysiske hjernenøtter. Nå til dags er det mange ulike varianter, enten du vil ha noe fysisk som du kan ta og føle på som en rubiks kube, eller de hjernenøttene laget i tre der målet er at du skal få ringen fra resten av delene. Denne siste hjernenøtten finnes mange variant av i butikkene og på nett. De fleste bokhandler vil ha de på sine nettsider eller i butikken.

 Trim hjernen i sosiale sammenhenger

Er du likevel en av de som ikke vil sitte for deg selv med hjernenøtter, er det mange spill som du kan holde på med sammen med andre. Hjernetrim kan gjøres på mange måter, enten du tar fram gode gamle «dyrelottoen» og øver deg på memoreringsteknikk der du finner ut hvor parene ligger.  Dette kan gjøres med en annen person der dere har en viss tid hvor dere to må samle mest mulige par. Har du to kortstokker kan du og en venn også legge hver sin kabal, der kan du ta tiden på hvem som klarer å legge den først.

Strategi

Leter du etter nye måter å øve deg på strategi på, og ser helst etter noe som du kan gjøre blant dine venner? Da kan du prøve deg på en av pokervariantene « Texas Hold’em».Dette spillet har alt du måtte ønske deg av strategi, hvordan lese kroppsspråk, hvordan holde det typiske pokerfjeset, og det beste er at det er sosialt.   Det er noe som du kan gjøre på en fredagskveld med venner, og som vil få frem konkurranseinstinktet i alle og en hver. Å trimme hjernen sammen med andre er en av de beste måtene å kunne bruke hjernen på. Her får du det sosiale med samtale, du får også øvd deg på hvordan du leser mennesker og som oftest får du trimmet lattermusklene også.

Uendelige muligheter på nett

Leter du likevel etter noen nettbaserte løsninger, finner du mange av spillene som du liker på nett. Sider som hestespill.info har mange varianter av hukommelsesspill og spill der du leter etter ord. Det finnes mange forskjellige apper der du kan øve deg på kabal, Texas Hold’em eller andre spillvarianter som Sudoku og hjernenøtter. Nettet har det meste for hjernen.

Hjernetrim med videospill

En annen variant av hjernetrim som noen ikke tenker på er videospill. Spesielt spill der du har så kalla rollespill, eller RPG (role playing games). Ofte har slike spill åpne verdener der du skal løse småoppgaver som krever hjernetrim innimellom hovedhistorien.  Disse småoppgavene bruker å være morsomme, og i løpet av spillet kan du gå tilbake så ofte du vil for å ta deg en liten runde.

Ta pauser 

Selv om det er mange ulike måter å trene hjernen på, er det også viktig å ta noen pauser innimellom. Er det også noe som du ikke får til med en gang, kan det være lurt å ta en pause og heller gå tilbake til det etterpå. Ofte når du tar en pause vil det løsne for deg, og du kommer frem til svaret mye kjappere. Det skal også være gøy, for om noe irriterer deg i lengden og ikke er noe for deg, er det ikke noe galt å prøve noen annet.

Popular Games

Do You Like This Game?


Embed this game on your Website:

Game Categories:  Casino