Det eneste riktige: Omfavne AI innen lotterier

Play Game

Koronapandemien har gitt de tradisjonelle lottooperatørene en vekker når det kommer til å selge kuponger på nettet. Ade Repcenko, CEO i Spinola Gaming, forklarer hvordan digitalisering av lotterier kan gi operatørene datadrevne kampanjestrategier drevet fram av kostnadseffektiv kunstig intelligens (AI).

De siste par månedene har selskap som tidligere var nølende til å ta i bruk teknologi, blitt presset inn i en posisjon hvor de har vært nødt til å nå kundene sine digitalt. Den digitale transformasjonen som nok ville tatt lottobransjen ytterligere fem år har gått raskt for seg, ettersom selskapene nå innser viktigheten av å kunne nå spillerne sine på tvers av virtuelle medier.

Lottobransjen er i stor vekst, særlig på nett, og det lanseres knapt et nytt casino i 2020 uten lotterier eller planer om å bygge dette inn rimelig snart.

Forskjellen på å omfavne teknologi eller ikke kan være like stor som forskjellen på å drive et selskap helt uten kontakt med virkeligheten, eller å ligge et hestehode foran konkurrentene. Det er helt essensielt, særlig i dagens marked, at lotteriene er tilgjengelig på nettet ved å bruke ny teknologi. En datadrevet tilnærming er også en nøkkel for å oppnå suksess.

Digitalisering betyr data. Massevis av data. Kraftig, innholdsrik data som kunstig intelligens (AI) klarer å skape mening ut av. Ved å sammenfatte, analysere og vise dataen på forståelige og relevante måter, kan dataen brukes til å gi innsikt om spillerne og deres preferanser på en helt annen måte enn før.

Å bruke kraften som ligger i AI på denne måten vil hjelpe operatørene forstå spillerne sine bedre, og forsterke brukeropplevelsen deres gjennom analyse og segmentering. På den måten kan man skape en personlig opplevelse for hver enkelt spiller, basert på deres behov og ønsker.

Å skape en unik og tilpasset tjeneste er nøkkelen for å øke kundeengasjementet, tilfredsheten og til slutt: lojaliteten til selskapet. Ved å bruke AI til markedsføring kan annonser skreddersys og relevante tilbud kan fremmes til de riktige kundene. Ved å identifisere verdifulle kunder basert på deres vanligste kjøp, og hvor jevnlig de kjøper, kan man vise fram tilbud som er av særlig interesse for dem. Kjøp en, få en gratis, og andre tradisjonelle lottokampanjer fungerer, de gjør det. Likevel har en personlig, digital markedsføringskampanje som i sanntid beregner tilbud for hver enkelt kunde, vist seg å generere en betydelig høyere ROI (Return On Investment). I tillegg viser det seg at spillerne forblir aktive etter å ha vunnet store jackpoter.

Dette har blant annet operatører som Camelot vist, som gjennom en hypermålrettet kampanje. Alle spillerne deres som kjøpte kuponger i Illinois Lottery, og som av og til kjøpte Mega Millions-kuponger, fikk tilbud om en gratis linje i Illinois Lottery dersom de kjøpte en linje i Mega Millions. For å kunne tilby en slik kampanje måtte Camelot ha data – masse data. Det var nødvendig for at AIen skulle kunne forstå hvilke spillere som skulle få tilbudet, og i hvilken form og på hvilket tidspunkt. Takket være denne personlig tilpassede strategien, var sjansen dobbel så stor for at spillerne fortsatte å spille etterpå at MegaMillions-jackpoten var vunnet. Kampanjen leverte en betydelig ROI for Camelot. De tjente $8,89 for hver $1 de investerte i kampanjen.

Å holde spillerne aktive over lang tid, selv når det ikke finnes gigantiske jackpoter i nær framtid, er målet til ethvert lotteri. AI kan hjelpe lottoselskapene oppnå dette, ved å bevege seg bort fra generiske markedsføringstaktikker, og heller adoptere en datadrevet tilnærming. Et godt eksempel på dette oppstod etter at Camelots Mega Millions Jackpot på $400 millioner ble vunnet 9. juni 2020. Antallet nettspillere falt med 22 % uken etterpå, som forventet etter at den store jackpoten ble vunnet. Med hjelp fra AI klarte lotteriet likevel å doble antallet aktive spillere i uken etter at jackpot-gevinsten ble vunnet. Denne kampanjen hevder å ha en ROI på over $10 for hver $1 investert av operatøren.

Det forventes at lottomarkedet overstiger $353,1 milliarder innen 2026, og research viser at AI-teknologi vil spille en stor rolle i framtiden. Bruken av AI for å finne kostnadseffektive markedsføringsløsninger vil gi en enda større vekst i lottobransjen framover.

Popular Games

Do You Like This Game?


Embed this game on your Website:

Game Categories:  Action