Populære hesteløp i Norge

Play Game

Hesteløp er svært populært i store deler av verden. Norge er intet unntak. Til tross for at det ikke finnes veldig mange baner for hesteløp, er det fortsatt mange som slår seg ned i godstolen for å heie hestene frem.

Det er ikke rart at hesteløp er så populært som det er. Først og fremst er det en veldig gammel idrett, og det har blitt konkurrert i hesteløp i mange hundre år. Det er også en idrett som byr på mye fart og spenning, og løpene er ofte over i løpet av noen få sekunder eller minutter. Det finnes for så vidt også langdistanseløp, men det er ikke noe som blir arrangert i Norge.

Det er imidlertid også en annen viktig faktor som gjør at hesteløp er så populært, og det er muligheten for betting på denne idretten. Mange velger å plassere innsatser på løpene for å gjøre dem enda mer spennende.

I denne artikkelen ser vi nærmere på noen av de mest populære hesteløpene i Norge.

Hvilke grener konkurreres det i?

Det finnes mange uliker grener når det kommer til hesteløp, men det er i all hovedsak to grener som stikker seg ut. Disse er de mest populære og ettertraktede grenene blant tilskuere og det møter ofte opp flere tusen mennesker for å se disse løpene.

Nedenfor har vi sett nærmere på de to mest populære grenene.

Galoppridning

Galoppridning går ut på at en rytter sitter på ryggen til hesten og kjemper om å komme først i mål av alle hestene som deltar. Disse løpene inkluderer ofte hindringer i form av vanlige hekker, trær og einer.

Per dags dato er det imidlertid kun en bane for galoppridning i Norge, og den er på Øvrevoll i Bærum. Løpene som arrangeres på denne banen er uten hindre.

Trav

Trav er den desidert største grenen for hesteløp i Norge. Denne grenen innebærer at kusken sitter i en vogn bak hesten, i motsetning til galoppridning hvor rytteren sitter på ryggen til hesten.

Trav er en meget populær idrett blant alle som er interessert i hesteløp, og et av de tøffeste løpene innen trav er Prix d’Amerique som arrangeres i Frankrike. Dette løpet har ofte blitt preget av norske hester, og det er ingen tvil om at franskmennene setter pris på hvordan de norske hestene presterer.

De mest populære hesteløpene

De som er interessert i hesteløp i Norge kan glede seg over at det arrangeres ukentlige travløp på de største banene i Norge. Den største og mest populære travbanen i Norge er utvilsomt Bjerke, hvor det blant arrangeres Oslo Grand Prix, et av de største løpene som arrangeres i Norge.

En annen nevneverdig travbane er Jarlsberg som ligger rett ved Tønsberg. Dette er også en av de mest besøkte travbanene i Norge, og et av de mest populære løpene som arrangeres her er Ulf Thoresens Minneløp. 

yBesøk et hesteløp hvis du har mulighet

Uansett om du er interessert i hesteløp eller ikke vil du kunne dra god nytte av å sjekke ut et hesteløp hvis du har mulighet. Disse løpene er så mye mer enn bare løp, og det er ofte mulighet til å kjøpe mat og drikke hvis man ønsker det.

Det er ingen tvil om at du har mye moro og spenning i vente hvis du besøker en av de mest populære travbanene i Norge.

Popular Games

Do You Like This Game?


Embed this game on your Website:

Game Categories:  Action