Den globale boomen innen eSports-betting vil fortsetter etter pandemien

Play Game

Den bemerkelsesverdige veksten til eSports-gambling på verdensbasis – en trend som virkelig skjøt fart under koronapandemien – har satt et nytt bunnivå.

Det stadig voksende segmentet rundt oddsspill på eSports vil neppe synke tilbake til gamle nivåer, ifølge beregninger gjort av FansUnite Entertainment Inc., et teknologiselskap som leverer nettspill-løsninger. De eier også Askott Entertainment som fokuserer på bettingprodukter for eSports til B2B- og B2B-markedene. Dette kommer ikke som noen overraskelse ettersom eSports har vært svært populært hos alle odds sider i 2020, i en tid hvor nesten all annen sport har vært kansellert på grunn av korona.

– «Det vi har sett i år er starten på en ny æra for eSports-gambling.» uttalte Scott Burton, CEO for FansUnite.

«Drevet av en nedstenging av tradisjonelle sporter over hele verden, mer tid hjemme på grunn av pandemien, og en økning antall lovlige spillmuligheter i USA, har eSports-gambling blitt mye mer populært. De uvanlige omstendighetene i sommer og vår gav eSports muligheten til å nå et nytt publikum de ellers ikke ville nådd ut til. Den nye publikumet er ikke bare midlertidig, og de vil ha en betydelig langsiktig effekt på bransjens vekstpotensial de neste årene.»

eSports, en fellesbetegnelse for konkurransesport innen data- og videospill, har lagt grunnlaget for et nytt og populært segment i oddsbransjen. Fra mars til september steg spillomsetningen hos Chamelon, FansUnites B2B-plattform, med 650 % sammenlignet med samme periode i 2019.

Selv om de store idrettene nå er tilbake igjen, forventes det at populariteten til eSports-betting vil fortsette. Dersom dette fortsetter vil eSports stå for 10 % av oddsmarkedet på verdensbasis, ifølge beregninger gjort av konsulentfirmaet Eilers & Krejcik Gaming.

«Det er en mulighet verdt mange milliarder dollar, og tallet vokser hvis du inkluderer segmentet for virtuelle sjansespill ved siden av de mer tradisjonelle spillene på eSports-kamper.» kommenterte Chris Grove, leder for Sports and Emerging Verticals hos Eilers & Krejcik. Han er også styremedlem i FansUnite.

En av faktorene som har drevet fram veksten, er en overveldende positiv reaksjon fra nye publikummere. eSports-entusiaster har vist stor interesse for å satse penger på spill som FIFA og Madden NFL. Disse kommer likevel ikke på topplisten over populære spill å satse penger på:

  1.  Counter Strike: Global Offensive
  2. Dota 2
  3. League of Legends

De økte spillmulighetene som følge av at oddstipping har blitt lovlig i flere deler av USA lover dessuten godt for bransjens framtid. Ingen av statene har eksplisitt legalisert oddsspill på alle eSports-arrangementer, men etter koronanedstengingen i mars gikk regulatoren i Nevada ut og godkjente spill på Counter-Strike ESL Pro League. New Jersey har også gitt grønt lys for spill på utvalgte eSports-arrangementer, inkludert Counter-Strike: Global Offensive Legend Series-turneringen i september. Betting på eSports er litt i grenseland i andre stater, selv der hvor oddsspill er tillatt. Det er kun Indiana som tydelig har uttrykt at pengespill på eSports er forbudt.

Burton ser lyst på mulighetene for videre vekst i USA:

– «Statene i USA er på jakt etter nye muligheter for omsetning og inntekter, og da vil eSports før eller senere bli fristende nok. Demografien vil forandre seg og oddstipping vil bli mer vanlig i resten av USA, og da vil ikke de separate statene kunne ignorere potensialet betting på eSports har. Utenlandske bookmakere tilbyr allerede, med stor suksess, pengespill på eSports til amerikanske kunder, noe som viser det store potensialet. Når statene innser dette, vil eSports-markedet kunne vokse eksponentielt i USA.»

Popular Games

Do You Like This Game?


Embed this game on your Website:

Game Categories:  Action